Noutaţi

Dezvoltarea educaţiei digitale în Europa

Noua iniţiativă a UE le va oferi tinerilor competenţele informatice de care au nevoie pentru o viaţă prosperă în secolul al XXI-lea. Până în 2020, peste 90 % din locurile de muncă vor necesita competenţe informatice, reflectând locul din ce în ce mai important pe care îl ocupă tehnologia în vieţile noastre. În ciuda acestui fapt, multe şcoli şi universităţi nu dispun de resursele, conectivitatea sau echipamentele necesare pentru a ţine pasul cu această schimbare.

Citeşte mai mult
FSC Bacau ofera 100 de burse sociale pentru elevii din mediul rural

Fundatia de Sprijin Comunitar ofera, cu ajutorul sponsorilor si donatorilor individuali, 100 de burse sociale pentru tinerii defavorizati din Romania. Astfel, liceenii proveniti in special din zona de est a judetului Bacau vor primi burse lunare a cate 200 lei in vederea acoperirii cheltuielilor de cazare si masa la liceu. De asemenea, ei vor beneficia de sprijin social, consiliere si suport educational pentru continuarea studiilor.

Citeşte mai mult
Copiii vulnerabili trebuie să beneficieze de servicii bazate pe familie și comunitate

În vederea accelerării procesului de tranziție de la îngrijirea bazată pe instituții la serviciile bazate pe familie și comunitate prin folosirea fondurilor structurale și a altor instrumente financiare ale Uniunii Europene, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, în parteneriat cu Grupul European de Experți (EEG), UNICEF România şi Hope and Homes for Children România au organizat miercuri, 2 octombrie 2013, un seminar internațional.

Citeşte mai mult
Copiii străzii merg la şcoală

Samusocial din Romania ajuta peste 70 de copii ce provin din familiile care locuiesc in strada sa mearga la scoala, printr-un proiect sustinut si finantat de United Way Romania.

Citeşte mai mult
Copiii care merg la after-school ar putea primi 100 de lei lunar

Copiii care merg la after-school ar putea primi 100 de lei lunar. Propunerea vine din partea deputatului democrat-liberal Raluca Turcan. Aceasta a precizat că se va ocupa îndeaproape de acest proiect propus de PDL.

Citeşte mai mult
Burse de performanţă în educaţie

Fundația Comunitară (FC) Bacău și societatea comercială Pambac au lansat “Fondul Pambac pentru Educație”. La eveniment au participat elevi și profesori de la colegiile naționale băcăuane, dar și Ioan Balcan, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar județean, Cătălin Grigoriu, directorul general al Pambac, Sebastian Șufariu și Mihai Căprioară, președintele și directorul executiv al FC Bacău, reprezentanți ai Fundației de Sprijin Comuntar (FSC) Bacău și ai Fundației teatrale “Neghiniță”.

Citeşte mai mult
Cursuri pentru profesori şi peer-educatori în domeniul promovării voluntariatului [Braşov]

În cadrul proiectului “Eu voluntar, tu?” finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Asociația Colors și partenerii săi Rețeaua CAN și Inspectoratul Școlar Județean Brașov fac înscrieri pentru cursurile destinate profesorilor și peer-educatorilor în domeniul promovării voluntariatului.

Citeşte mai mult
“Nu abandonului școlar” – campanie Reeija și Agapedia de strângere rechizite pentru 35 de copii

De azi, 24 septembrie, pana pe 24 octombrie Reeija si Fundatia Agapedia, te invita sa aduci o raza de soare celor 35 de copii de care fundatia are grija. In cadrul campaniei “Nu abandonului scolar” suntem cu totii invitati sa aducem rechizite sau sa participam cu o parte din banii necesari de rechizite.

Citeşte mai mult
Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...Next

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc