Noutaţi

Mai multe scoli din Suedia au renuntat complet la clase si banci

Un grup de scoli din Suedia a renuntat complet la ideea de clase si banci, organizand interioarele intr-un mod neconventional, pentru stimularea curiozitatii si creativitatii elevilor.

Citeşte mai mult
Finalizare campanie “Nu abandonului școlar”

Campania “Nu abandonului școlar”, inițiată de magazinul online Reeija.ro, a urmărit strângere de rechizite pentru 35 de copii care se află în grija Fundației Agapedia România. Ea a fost derulată în perioada 24 septembrie – 3 noiembrie 2013, sub motto-ul “Implică-te! Donează rechizite! Dă-i azi un caiet savantului de mâine”.

Citeşte mai mult
Schimb de experienţă în domeniul învăţământului preşcolar

Asociaţia pentru Dezvoltare Locală „Ivan Krevan” din comuna Repedea, în parteneriat cu Asociaţia “Zirochka” din comuna Velykyy Bychkiv, Ucraina în calitate de lider de proiect, derulează, în perioada aprilie 2012-aprilie 2014, proiectul „Copiii – viitorul nostru: Noul Val în învățământul preșcolar din regiunea Carpatică” / "Children – our Future: the New Wave in Pre-school Education of the Carpathian region”, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013 (http://www.huskroua-cbc.net).

Citeşte mai mult
Contractarea de servicii sociale – mecanism functional pentru sustenabilitatea serviciilor sociale in judetul Arad

La propunerea Institutului pentru Politici Publice (IPP), Consiliului Judetean Arad - precoupat fiind de prestarea unor servicii de buna calitate pentru grupurile vulnerabile – a gazduit in cursul zilei de 14 noiembrie a.c, masa rotunda privind Contractarea/Parteneriatul – solutii eficiente pentru servicii sociale sustenabile in Romania. Evenimentul a fost deschis de Presedintele Nicolae Iotcu, printr-un mesaj de asumare a dezvoltarii serviciilor sociale si asigurarii celei mai bune calitati a acestora in continuare, uzand de mecanismul contractarii catre organizatiile neguvernamentale specializate.

Citeşte mai mult
Festival Drepturilor Copilului, ediţia a IV-a, 2013

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) lansează cea de a patra ediţie a Festivalului Drepturilor Copilului. Graţie implicării din ce în ce mai active a membrilor FONPC şi a sprijinului numeroşilor parteneri ai FONPC, această manifestare, unică în România, a avut loc in fiecare an, începând cu 2009. 

Citeşte mai mult
Cautam metode destepte de dat mai departe

1) Folositi o metoda de invatare in context formal sau nonformal care poate fi folosita in proiecte si activitati cu teme legate de cetatenia europeana (vezi mai jos)?
rn2) O stapaniti intr-atat de bine incat sa puteti sa ii invatati si pe altii cum sa o foloseasca?
rn3) Sunteti disponibil/a in perioada 5 – 6 decembrie 2013 pentru a impartasi aceasta metoda si altor oameni care lucreaza in mod traditional cu tematicile mai sus mentionate?

Citeşte mai mult
NeConferința RestartEdu 2013

Locul de întâlnire anuală a inovatorilor în educație din România, neConferința e un spațiu deschis în care atelierele pot fi despre proiectul care te încântă, întrebările care te macină sau ideile care te fascinează din domeniul educației!

Citeşte mai mult
Secretul succesului în educaţia finlandeză. Cât de potrivit este modelul pentru învăţământul românesc

Aproape o jumătate de secol de reforme şi o uriaşă investiţie, financiară şi socială, au dus la crearea celui mai performant sistem de educaţie din lume – şcoala finlandeză. „Weekend Adevărul“ a stat de vorbă  cu experţi români şi finlandezi pentru a aduce la lumină secretele acestui model.

Citeşte mai mult
Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...Next

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc