Noutaţi

Înscrierea la clasa pregătitoare şi clasa I începe din 24 februarie
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi la clasa I va începe din 24 februarie, iar listele cu elevii înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 vor fi publicate în 11 aprilie, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
Citeşte mai mult
Noi reguli impuse de minister pentru elevii care merg în tabără

Copiii care vor să meargă în tabere sau excursii şcolare vor fi obligaţi să aducă la şcoală o adeverinţă din care să rezulte că nu au probleme medicale, iar profesorii trebuie să le ofere părinţilor toate datele despre deplasare: unde merg, cu ce mijloc de transport şi cât durează plimbarea, potrivit noilor reguli aprobate de Ministerul Educaţiei. 
 

Citeşte mai mult
Ce îi aşteaptă pe elevi în semestrul al doilea. Noutăţile din 2014

Pentru prima dată, elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine la nivel naţional, în luna mai,  evaluările care până acum au fost făcute doar pe bază de eşantion în ultimii doi ani. De asemenea, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor da o simulare naţională la Bac în luna martie, iar elevii de clasa a VIII-a vor da simularea pentru Capacitate începând din 18 februarie.
 

Citeşte mai mult
Sistemul de învăţământ, aşa cum îl visează elevii

Despre nenumăratele probleme din sistemul educaţional au tot vorbit atât reprezentanţii ministerelor, cât şi profesorii şi părinţii nemulţumiţi. Acum a venit momentul să ascultăm şi părerea elevilor despre cum ar trebui să fie şcoala ideală, în cadrul concursului naţional de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Participarea la concurs este gratuită şi deschisă tinerilor între 11 şi 20 de ani din toată ţara, iar marile premii sunt tabere de engleză în Marea Britanie, unde câştigătorii vor lua contact cu sistemul de educaţie britanic.

Citeşte mai mult
Proiectele ONG-urilor pentru programul „Şcoala altfel” din 2014

Organizaţile neguvernamentale pot înscrie, începând de marţi, pe o platformă online creată de Ministerul Educaţiei, proiectele pe care vor să le desfăşoare în parteneriat cu unităţile de învăţământ în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” de anul acesta, care se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie.

Citeşte mai mult
Google finanţează proiecte de promovare a ştiinţelor informatice în licee şi şcoli

Prin acest program, universităţile pot primi finanţare de până la 15.000 de dolari din partea Google, pentru pregătirea viitoarei generaţii de specialişti IT.

 

Citeşte mai mult
Împreună pentru copii - proiect regional pentru protecţia minorilor

Experienţa de tranziţie a României în protecţia copilului va fi folosită ca model pentru reformarea sistemelor de protecţia a copilului din Armenia, Azerbaidjan, Georgia şi Republica Moldova, în cadrul unui proiect lansat miercuri, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe. 

Citeşte mai mult
Scientix – platformă colaborativă a profesorilor din Europa

Platforma  Scientix oferă acces la materiale, rezultate de cercetare şi documente de politici educaţionale europene, la proiecte de educaţie în domeniul matematicii şi ştiinţelor finanţate de Uniunea Europeană şi de către diverse iniţiative naţionale.

Citeşte mai mult
Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...Next

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc