Noutaţi

STUDIU PISA Performanţă la Matematică prin muncă şi perseverenţă

Elevii care nu se dau bătuţi atunci când întâmpină dificultăţi la rezolvarea unei probleme au rezultate mai bune la matematică decât elevii care nu perseverează, arată un studiu PISA in Focus, care analizează legătura dintre performanţa în educaţie şi perseverenţa elevilor. Aproape un sfert din elevii români cred că dacă fac un efort să înveţe mai mult vor ajunge la rezultate mai bune la Matematică.

Citeşte mai mult
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Vineri s-au afişat rezultatele de la simulare

Rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale au fost afişate vineri la avizierele şcolilor, iar lucrările vor fi discutate la clasă cu profesorii, însă notele nu vor fi trecute în catalog şi nici nu vor fi publicate de Ministerul Educaţiei. În procente, la nivel naţional, doar 48,8% au luat note peste 5 la simulare.

Citeşte mai mult
Volunteers Fest - a doua ediţie

Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediţie, iar perioada de desfăşurare este 22 Martie - 6 Aprilie 2014. Publicul ţintă îl reprezintă voluntarii - liceenii şi studenţii interesaţi de evoluţia lor profesională, cât şi a societăţii de astăzi. Proiectul îşi propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activităţi şi, în aceeaşi măsură, să promoveze şi să susţină voluntariatul în rândul tinerilor.

Citeşte mai mult
Conferința Europa Deschisă România

In data de 14 martie 2014, Coaliţia RED România organizează conferinţa Europa Deschisă România, în care vor fi discutate strategii si politici publice bazate pe resurse educaţionale deschise  şi despre manuale digitale.

Citeşte mai mult
„After school“ sau colapsul unei idei bune

Conceptul „Şcoală după şcoală”, lansat de Ministerul Educaţiei în 2011, presupune că fondurile pentru acest scop trebuie să vină de la autorităţile locale, din proiecte europene sau naţionale, donaţii, sponsorizări sau chiar de la părinţii elevilor. Fiecare şcoală în parte trebuie să alcătuiască un plan, înainte să organizeze programul „after school”, să vadă câţi elevi se pot înscrie, dar şi dotările materiale necesare pentru spaţiile respective. Copiii care rămân la şcoală, după ce au terminat cursurile, servesc mai întâi masa de prânz, apoi îşi fac temele.

Citeşte mai mult
Cu ce oferte vin şcolile pentru elevii claselor pregătitoare
La Constanţa, pregătirile sunt în toi. Copiii care din anul şcolar următor vor intra în prima clasă a ciclului primar urmează să viziteze spaţiile în care vor învăţa. La rândul lor, şcolile ţin să se prezinte cât mai bine în faţa „bobocilor”,  dar şi a părinţilor acestora.  
Citeşte mai mult
Cercetare cu privire la calitatea educatiei din mediul rural

Fundatia World Vision Romania si-a propus sa investigheze pe teren perceptia beneficiarilor directi si indirecti (elevi si parinti) ai sistemului educational prin desfasurarea unei cercetari cu privire la calitatea educatiei la care au acces in mediul rural pe un esantion reprezentativ din judetele Cluj, Dolj, Ialomita, Vaslui, Valcea, Suceava.

Citeşte mai mult
Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...Next

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc