Consolidarea sistemelor de educaţie timpurie a copiilor pentru asigurarea unui proces de învăţare eficient

În deschiderea conferinţei (luni, 7 aprilie, ora 09:00) vor lua cuvântul prim-ministrul României, Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie şi Albert Rodriguez, director interimar al Departamentului Dezvoltarea Resurselor Umane şi manager al Sectorului Educaţie, pentru Europa şi Asia Centrală, Banca Mondială.
Conferinţa este organizată în contextul în care tot mai multe ţări, din această regiune, apreciază că educaţia timpurie a copiilor reprezintă un pas determinant în stabilirea parcursului şcolar şi doresc să extindă sistemul educaţional obligatoriu, prin includerea copiilor de 3-6 ani în pregătirea preşcolară. În acest sens, obiectivul principal al conferinţei este acela de a asigura un forum de discuţii legate de importanţa educaţiei timpuriica bază a parcursului educațional, în special pentru copiii defavorizaţi.
În cadrul dezbaterilor, vor fi explorate mecanisme de sprijinire a copiilor de vârstă preşcolară şi a familiilor lor, în procesul de tranziţie de la etapa de preşcolar la cea de elev. Îmbunătăţirea cadrului instituţional, a mecanismelor de finanţare, a accesului şi incluziunii copiilor în sistemul de educaţie timpurie, formarea continuă a cadrelor didactice sunt, în acest sens, teme de interes pentru problematica abordată.
Platforma de dezbatere va reuni peste 200 de participanţi, reprezentanţi ai guvernelor și ai sectorului educație din ţările Europei şi Asiei Centrale, ai comunităţii învăţământului românesc, experţi internaţionali şi specialişti în educaţie ai Băncii Mondiale, ai UNICEF ai Fundaţiei pentru o Societate Deschisă și ai altor instituții internaționale prestigioase.
Detaliile privind programul zilelor de dezbatere se regăsesc AICI

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc